Omgeving

Omgeving Koeriersterweg

Tabakko is gelegen achter een van de bekendste symbolen van de stad Groningen – de tabaksfabriek van Niemeijer. Het pand aan de Koeriersterweg is voor Waarborg Vastgoed een object met veel ontwikkelmogelijkheden. De centrale ligging, de praktische vorm van het pand en de ruimte rondom het gebouw vormen een aantrekkelijke combinatie voor de ontwikkeling van een wooncomplex voor jongvolwassenen.

Laanhuizen

De Koeriersterweg is onderdeel van de wijk Laanhuizen; een groene na-oorlogse wijk die grenst aan het centrum van de stad Groningen. De dichtbijgelegen voorzieningen van de stad in combinatie met het vele groen in de omgeving maken Laanhuizen tot een zeer plezierige woonwijk, die met name populair is onder jonge stellen en alleenstaanden.

Centraal in Groningen

Laanhuizen neemt een bijzondere plek in binnen de Groninger woningbouwgeschiedenis, doordat het de eerste door particulieren ontwikkelde woonwijk van Groningen is. De wijk wordt ingesloten door de herkenbare grenzen van de Paterswoldseweg, het Stadspark, de Laan 1940-1945 (westelijke ringweg) en de spoorlijn Groningen – Leeuwarden. Ondanks de duidelijke zelfstandige positie in Groningen, liggen de faciliteiten van de stad op steenworpafstand. Zo is de Vismarkt op slechts 1,5 kilometer en het Centraal Station van Groningen op nog geen kilometer afstand.