Er is overweldigend veel belangstelling voor Tabakko, hét nieuwe wooncomplex van Waarborg Vastgoed aan de Koeriersterweg in Groningen. Veel mensen hebben ons via een voorinschrijving al laten weten interesse te hebben in een appartement in Tabakko. De definitieve inschrijving is nu geopend. Tot 15 maart a.s. kunnen geïnteresseerden via dit formulier aangeven dat ze interesse hebben in een woning.

Zo maak je kans op een woning

Heb jij interesse in een van de woningen in Tabakko? Dan leggen we graag aan je uit hoe je kans maakt op een woning. Op het moment dat je je inschrijft, kun je jouw eerste, tweede en derde voorkeur doorgeven. Heb je je interesse al kenbaar gemaakt, dan kun je dit ook aangeven op het formulier. Je voorinschrijving wordt dan gematcht met je definitieve inschrijving. Heb je wel een voorinschrijving gedaan, maar laat je niets van je horen, dan gaan we er vanuit dat je inmiddels iets anders hebt gevonden en komt jouw voorinschrijving te vervallen. Maak je jouw inschrijving definitief, dan mailen we je binnenkort de definitieve huurprijzen.

Wie wordt een Tabakster?

Medio april maken we bekend wie een woning krijgt toegewezen in Tabakko. Nog steeds geldt: de voorinschrijvingen van de allereerste geïnteresseerden, worden met voorrang bekeken. De mensen die geen woning krijgen toegewezen, komen op de reservelijst. Als blijkt dat een van de eerst geselecteerden afvalt, nemen we contact op met de mensen op de reservelijst.

Inkomenseis

Om er zeker van te zijn dat de huur in verhouding staat met je inkomen, moet je voldoen aan de inkomenseis. Daarom vragen we je – als je in aanmerking komt voor een woning – om je inkomensgegevens met ons te delen. Houd er rekening mee dat je maandelijks minimaal twee keer de huurprijs (exclusief servicekosten) moet verdienen (bruto). Is het voor jou niet mogelijk om aan deze inkomenseis te voldoen, maar vind je iemand bereid om garant te staan voor jouw huur? Dan kun je gewoon meedingen naar een woning. Weet je nu al dat je niet aan een van de inkomenseisen kunt voldoen, dan moeten we je helaas teleurstellen: je maakt in dat geval geen kans op een woning in Tabakko.

tabakko

Type appartementen & vanaf-prijzen

In wooncomplex Tabakko worden drie verschillende type appartementen gerealiseerd. We hebben de eigenschappen van deze appartementen en de vanaf-prijs voor je op een rijtje gezet:

  • Appartement type A heeft een oppervlakte van circa 38 m2. De vanaf-prijs van dit type appartement is € 600,87. Appartement type A is gevestigd in het bestaande gedeelte van het pand. Er zijn twee type A appartementen beschikbaar.
  • Appartement type B heeft een oppervlakte van circa 50 m2. Dit appartement heeft een vanaf-prijs van € 699,38 en is gevestigd in het nieuwe gedeelte van het pand. Er zijn 31 type B appartementen beschikbaar.
  • Appartement type C is gesitueerd in het bestaande gedeelte van Tabakko. Er zijn 23 type C appartementen beschikbaar, waarvan het oppervlakte varieert tussen de 39 m2 en 70 m2. De vanaf-prijs van dit appartement is € 683,83.
Schaal 1:100

Specificaties appartementen

Ieder appartement in Tabakko bestaat uit een:

  • woonkamer
  • keuken (met ingebouwde koel-vriescombinatie, vaatwasser*, spoelbak met mengkraan, recirculatie afzuigkap en elektrische kookplaat)
  • badkamer
  • afzonderlijk toilet
  • aparte slaapkamer*

*Met uitzondering van type A appartementen; deze hebben geen vaatwasser en geen aparte slaapkamer

Een aantal van de grotere appartementen beschikt daarnaast over een berging in het appartement. De meeste type B appartementen hebben bovendien een eigen privéterras of -balkon.

Schaal 1:100

Bekijk hier de volledige plattegrond van Tabakko en de verschillende type appartementen. Alle toekomstige bewoners van Tabakko kunnen gebruikmaken van de gezamenlijke fietsenkelder, het dakterras en de gezamenlijke tuin.

Oplevering

De appartementen worden opgeleverd met houtlook PVC-vloer, sausklare wanden, gespackt plafond en een wasmachineaansluiting in de badkamer of berging. Ook heeft ieder appartement eigen meters voor nutsvoorzieningen, aansluitpunten voor internet en tv en een toegangssysteem dat je met smartphone kunt bedienen.

Status bouw

Zoals je waarschijnlijk weet is het pand aan de Koeriersterweg een voormalig bedrijfspand. Wij bouwen het pand om tot wooncomplex, waarbij we het bestaande gedeelte verbouwen en bovendien een nieuw gedeelte aanbouwen. Van de nieuwbouw is de dakvloer inmiddels gelegd en zijn de wanden geplaatst.

Goed nieuws: de bouw verloopt keurig volgens schema. De verwachting is nog steeds dat de appartementen vlak na de bouwvak opgeleverd kunnen worden.

in Blog