Veelgestelde vragen

De genoemde prijzen zijn exclusief servicekosten.

Er wordt gekeken naar de 1) datum van inschrijving, 2) de inkomensgrens en 3) de aangegeven voorkeuren.
Uiterlijk medio april 2018 krijgt iedereen bericht of ze een woning toegewezen hebben gekregen.

Niet alle servicekosten zijn hiervoor van belang. Op de site van de Belastingdienst staat omschreven welke servicekosten van invloed zijn. Dat zijn in het geval bij Tabakko: schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten, energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten en huismeesterkosten. Deze servicekosten vallen bij ons onder Servicekosten 1 (SK1).
Lees meer op de website van de Belastingdienst.

Er is een gemeenschappelijke tuin/dakterras aanwezig. Alle huurders zijn hier gezamenlijk verantwoordelijk voor.
Omdat Waarborg Vastgoed als verhuurder de uitvoering van het onderhoud overneemt, worden de kosten hiervoor verdeeld over alle bewoners.

Om er zeker van te zijn dat de huur in verhouding staat met je inkomen, vragen we je - als je in aanmerking komt voor een woning - om je inkomensgegevens met ons te delen.
Houd er rekening mee dat je maandelijks minimaal vier keer de huurprijs (exclusief servicekosten) moet verdienen (bruto). Is het voor jou niet mogelijk om aan deze inkomenseis te voldoen, maar vind je iemand bereid om garant te staan voor jouw huur? Dan kun je gewoon meedingen naar een woning.
Weet je nu al dat je niet aan een van de inkomenseisen kunt voldoen, dan moeten we je helaas teleurstellen: je maakt in dat geval geen kans op een woning in Tabakko.

Voorschot energiekosten (verwarming, elektra en water), kosten voor het meten van energie, stoffering van het appartement, tuinonderhoud, glasbewassing, glasverzekering en administratiekosten.

Op de site van de overheid valt te zien wie waar verantwoordelijk voor is. Zoals te zien is bij de servicekosten worden een aantal zaken door Waarborg Vastgoed geregeld waarvoor eigenlijk de huurder verantwoordelijk is.

Ja, dat kan. Hiervoor zal je zelf een abonnement af moeten sluiten met aanbieder Ziggo.
Er is geen aansluiting van een andere aanbieder aanwezig.

Ja, dat kan. Er zijn 31 parkeerplaatsen beschikbaar. Voor € 37,50 p.m. kan men hier een plek huren. Het terrein is met een slagboom afgesloten. Huurders gaan voor bewoners uit de omgeving.

Zoals het er nu naar uitziet zal dat 1 september 2018 zijn. Wellicht is dat nog een maand eerder. Daarover zullen we z.s.m. communiceren.